fbpx

Milí lektoři,

nový rok, nový newsletter. Jednou za dva týdny v pátek vás bude ve vaší e-mailové schránce čekat newsletter s trendy a tipy ze světa online vzdělávání

Mým cílem je informovat, ale nezahltit

Tak snad se mi to podaří.

Klára

 

P.S. Už jste se doslechli, že e-book, který jsem psala půl roku s celkovými náklady přes 100tis. korun jsem se rozhodla opatřit licencí pro volné šíření a upravování? Tady se dočtete víc. A tady se zase dočtete, co je backstage podcast a proč ho od února začínám natáčet. 

 


 

EdTech TRENDY

Na vysvětlenou než se pustím do trendů. EdTech je zkratka pro educational technology, vzdělávací technologie. V ČR se pojem EdTech používá zatím hlavně v akademickém prostředí, ale zdá se, že jeho budoucnost je velká. 

EdTech – jak se může zdát – není jen o tom, jak používat technologie ve vzdělávání dětí či dospělých, ale především jaké změny ve své práci můžeme očekávat.

Pokud se do roku 2020 zdálo že digitalizace vzdělávání je daleko, pandemie nám ukázala opak

Generation Z – děti a mládež narozená přibližně po roce 1997 je první generací vyrůstající plně s Facebookem, Googlem, TikTokem. Můžeme k nim přistupovat stejně jako naši učitelé přistupovali k nám?  

Ne ve všem. A deklarovalo to už i MŠMT přípravou Strategie 2030+, která se teď právě děje revizí Rámcových vzdělávacích programů pro české školy. 

Změny ve vzdělávání dospělých lze vždy s předstihem nejlépe sledovat na firemním vzdělávání. Jak ukazuje například časopis Firemní vzdělávání svou pravidelnou rubrikou o online vzdělávání, trend v tomto odvětví je zcela zjevný.

A co tedy my lektoři s tím? 

 


 

EdTech TIPY

Co s tím se snažím každé úterý ukazovat naživo ve svém facebookovém pořadu #EdTechtipy. 

Motto pořadu zní: Malé kroky velkým digi světem. 

Chcete začít natáčet vzdělávací videa, abyste nemuseli studentům vysvětlovat to samé over and over again? Naučte se natáčet obrazovku počítače

Chcete začít vzdělávat prostřednictvím e-mailu? Tady je pár tipů. 

V úterý 25.ledna od 9:30 se během dvaceti minut dozvíte, jak naplnit skupinové kurzy

 


 

EdTech HVĚZDY

V této hvězdné rubrice budu sdílet, co se povedlo mým kolegům lektorům. 

Uvažujete o natáčení Instagram Reels? Pak si nenechte ujít milé a vtipné reels angličtinářky Lucky Havlíkové. 

Chcete zapracovat letos na své angličtině? Kanadská lektorka s českými kořeny Karoline Růžičková pořádá příští týden bezplatný workshop, ze kterého odejdete s jazykovým plánem

 


 

A to je dnes vše. 

Podařilo se mi informovat, ale nezahltit? 

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU.

Tématem newsletteru jsou trendy ve vzdělávacích technologiích, lektorské i digi tipy, online vzdělávání. 

Jste úspěšně přihlášeni k odběru newsletteru.