fbpx

Změní se podoba vzdělávání po koronaviru?

Dnes vám povyprávím, co poslední měsíc a půl dělám a dovolím si malé zamyšlení.

Když se před šesti týdny zavřely školy, ještě ten den řada online vzdělávacích institucí otevřela své brány dokořán a nechala učitele prozkoumat svět moderních digitálních technologií.
Přihlásila jsem se hned na školení prestižní instituce v Cambridge a už první den jsem zalapala po dechu. Takové možnosti? Jako fakt?

Znáte ten pocit, když se vám otevře úplně nový svět a vám se ani nechce jít spát, jak ho potřebujete celý objevit?

Posledních šest týdnů jsem strávila desítky hodin prozkoumáváním nástrojů od Googlu, Microsoftu a další vývojářských institucí, které mají schopnost převrátit vzdělávání doslova UPSIDE DOWN.

 

Technika a zážitek

Učit se anglicky ze svého obýváku prostřednictvím virtuální reality? Cestovat po světě, i když nemůžete vytáhnout paty z domu? Učinit vaše vlastní prostředí vzdělávacím materiálem, který vám s angličtinou pomůže? Učit se online a zároveň na velmi osobní, personalizované úrovni?

To všechno je v některých školách různě po světě už celkem běžné. Žádné sci-fi. A musel přijít až Covid 19, aby nám, učitelům v ČR, ukázal, jaké poklady se v moderních technologiích skrývají.
Za posledních šest týdnů jsem objevila spoustu cest, které mohou učinit angličtinu velmi zajímavým zážitkem. A ne, nechci si je nechat pro sebe.

 

 

Vzdělávání po koronaviru

Zpět k úvodní otázce. Změní se podoba vzdělávání po koronaviru? Věřím, že nesmírně. Moderní vzdělávací technologie jsou dnes tak dostupné a umí takové věci, že už je nelze přehlížet. Stejně jako se před lety zavedly interaktivní tabule i do nejmenších vesnických malotřídek, bude tohle další krok. Myslím, že Covid 19 to celé jenom uspíší.

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU.

Tématem newsletteru jsou trendy ve vzdělávacích technologiích, lektorské i digi tipy, online vzdělávání. 

Jste úspěšně přihlášeni k odběru newsletteru.