fbpx

Milí lektoři,

posílám mimořádný newsletter, protože vás chci pozvat na konferenci Učíme jazyky ONLINE

Ve facebookové komunitě ke konferenci již běží doprovodný program. S Jitkou Pourovou jsme si povídaly o tom, jak začít učit češtinu pro cizince. Jana Hudečková tu představila novou služby aplikace Včelky pro Ukrajinu zdarma. S Karolínou Shipstead otevřeme v úterý téma výtvarky v angličtině

Konference samotná začíná 21.3. V dnešním newsletteru vás navedu, které příspěvky určitě stojí za to nevynechat a proč. 

Klára Pirklová – organizátorka konference

 

P.S. Na konferenci se můžete zaregistrovat tady: Učíme jazyky ONLINE 2022.


EdTech TRENDY

Technologie ve vzdělávání šetří peníze. To je zkrátka fakt.

Jak uvádí Jitka Pourová v našem rozhovoru o výuce češtiny, začátečníci potřebují ideálně dvě setkání týdně po 90min a trénovat i mezi tím. Ať nabízíme svůj čas jako dobrovolníci, učíme pro jazykovku či jsme na volné noze, vždy je tu určité napětí mezi potřebou studenta a naším časem. Technologie tu mohou hrát důležitou roli.

Pokud je tohle i vaše téma, nenechte si na konferenci utéci příspěvky od Terezy Gronhaug o tom, jak uvést technologie do lekcí, Jardy Czmera o tom, jak učit začátečníky a nevynechte ani nadšeného učitele angličtiny z Brna Broňu Sobotku, který vám ukáže, jak tvořit video lekce.


EdTech TIPY  

Technologie tvoří jednu stranu věci. Emoce, motivace a další faktory, které k člověku nevyhnutelně patří, jsou na straně druhé. Ani toto téma nezůstane na konferenci neotevřené. 

Kristýna Haklová, lektorka angličtiny se zrakovým omezením, připomíná otevřenou komunikaci ve výuce. Dokud si otevřeně neřekneme, co kdo potřebuje, zbytečně mnoho zůstává v oblasti domněnek, očekávání a zklamání. Helena Flámová ze stejného důvodu akcentuje roli emocí ve výuce, Kristína Uhnáková mluví o prioritách a motivaci studentů a Míša Nofftz Skopalová o zpětné vazbě

Může se to zdát jako příliš obecná témata. V podání čtyřech zmíněných řečnic ovšem očekávejte hluboký vhled i praktické tipy v jednom. 


EdTech HVĚZDY

Já osobně se také velmi těším na příspěvky od nejazykových lektorů.

Mezi nimi je markeťačka Hanka Kyselá, copywriterka Kristýna Maková či specialistka na public relations Daniela Podolková. Baví mě jejich pohled zvenčí.

Upozorňují na chyby jazykových lektorů při prezentaci své práce. Dávají příklady ze zahraničí. Ukazují perspektivu, kterou na nás hledí naši klienti

 

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU.

Tématem newsletteru jsou trendy ve vzdělávacích technologiích, lektorské i digi tipy, online vzdělávání. 

Jste úspěšně přihlášeni k odběru newsletteru.