fbpx

Je to přesně měsíc, co proběhla konference Učíme jazyky ONLINE. Jaké 3 lekce si lze z této úspěšné online akce odnést?

Konference v číslech

Na konferenci, která byla v základu zdarma se přihlásilo celkem 2784 účastníků. 299 z nich se rozhodlo pořídit si Balíček úspěšného online, jež jim zajistil trvalý přístup k videím, pracovním listům a během konferenčního týdne také k doprovodným workshopům a co-workingovým setkáním. Na konferenci vystoupilo celkem 21 řečníků. Jejich příspěvky byly předtočeného a byly 15-20min dlouhé. Ke každému příspěvku byl k dispozici také pracovní list. V průběhu konference byla otevřena pop-up facebooková skupina, přístupná všem účastníkům. V ní bylo aktivních 1573 účastníků. Celkem 245 účastníků vyplnilo formulář ke zpětné vazbě. Co oceňovali nejvíce?

LEKCE #1 – Krátká předtočená videa

Videa s příspěvky řečníků byla předtočená a každé bylo 15-20min dlouhé. Byla taková délka zvolená náhodně? Ne, nebyla. Při plánování konference jsme si s organizačním týmem vytyčili jasný cíl – videa musí být krátká, praktická a musí jít přímo k věci. Pokud jich mělo být denně 4-5, byl by absolutní nesmysl, aby každé mělo hodinu. Pro variantu předtočených videí jsme se rozhodli ze stejného důvodu. Hlavním cílem byla naprostá časová flexibilita. Co myslíte, že účastníci v dotaznících nejvíce oceňovali? Ano, přesně tyto dva body.

LEKCE #2 – Pracovní listy

Ke každému videu jsme se rovněž rozhodli vytvořit pracovní list. Ty byly dočasně přístupné pro všechny účastníky bez ohledu na koupi Balíčku. Pracovní listy určitě nejsou úplně obvyklou praxí u akcí, jako jsou online konference. Zde se ale opět vyplatilo využít učitelský vhled. Nejzajímavější moment v procesu učení nastává, když student začne mít kontrolu nad učící zkušeností. A jak se zdá, právě toto u účastníků nastalo díky pracovním listům. 

LEKCE #3 – Živé společenství účastníků a řečníků

“Community feel, opravdu milá atmosféra podpory a sdílení,” napsala jedna z účastnic na otázku, co ji na konferenci nejvíce oslovilo. Shrnula tím názor dalších dvou stovek účastníků, v jejichž dotaznících se opakovalo v různých obměnách totéž. Živé společenství účastníků a lektorů bylo naším cílem od začátku plánování. Proto jsme chtěli časově flexibilní videa a pracovní listy. To všechno byly kroky k živé komunitě účastníků, kteří mají o čem mluvit. Díky řečníkům, jejich profesionalitě a otevřenosti se to podařilo uskutečnit naplno. Živá diskuze probíhala celý týden v komentářích ve FB skupině, v živých řečnických panelech, ale také na workshopech a co-workingových setkáních dostupných v placené sekci konference.
S mým týmem pomalu promýšlíme konferenci příští a určitě zavedeme spoustu inovací. Tyto tři body ale určitě zůstanou zachované, neboť, jak se zdá, ty tvoří skutečné gró našeho letošního úspěchu.
Chcete se na něco doptat? Sdílet svou zkušenost? Jsem k dispozici na e-mailu info@klarapirklova.cz

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU.

Tématem newsletteru jsou trendy ve vzdělávacích technologiích, lektorské i digi tipy, online vzdělávání. 

Jste úspěšně přihlášeni k odběru newsletteru.