fbpx

Příběhy vzbuzují zvědavost, vtahují do děje a dovolují lépe si téma zapamatovat. Vyprávět studentům v cizím jazyce o tématech, která je zajímají či se jich jinak týkají, je ještě o něco lepší. V tomto článku si ukážeme, jak vytvořit takový storytelling k tématu sametové revoluce. 

Sametová revoluce v digitálním vyprávění

Vyprávět se dá slovy, hlasem, obrazem či videem. Digitální prostředí vám umožňuje kombinovat všechna tato média

Velmi dobře vám poslouží výuková videa či dokumenty, jichž najdete celou řadu na YouTubu. Video, které vidíte níže, vzniklo právě tak.  

Jak na to? 

Našla jsem si zajímavý videodokument o sametové revoluci na YouTubu. Na základě záběrů, která se ve videu objeví, jsem vymyslela, o čem bych studentům ráda vyprávěla. To je ta nejobtížnější část.

Pokud chcete studentům video nahrát a poté jej s nimi sdílet, stačí vám k tomu nástroj k nahrávání obrazovky, např. Screecast-o-Matic, Screencastify či Loom. Případně také vlastní YouTubový kanál, na kterým svým studentům video nahrajete. 

Pokud chcete vyprávění uskutečnit live přímo v hodině, pak nepotřebujete ani to.  Stačí vám jen funkce sdílené obrazovky a případně Google Slides. Potřebujete vše názorně ukázat? V TOMTO VIDEU ukazuji váš provádím celým postupem

Chcete se dozvědět o digitální storytellingu víc? Pořiďte si knihu Digitální výuka cizích jazyků

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU.

Tématem newsletteru jsou trendy ve vzdělávacích technologiích, lektorské i digi tipy, online vzdělávání. 

Jste úspěšně přihlášeni k odběru newsletteru.